Pia Serinyana
Alcaldessa de Cadaqués
Pujant l’Horta d’en Sanés, sota sa buguenvíl·lia la Mercè et dóna la benvinguda, afable i acollidora, un any més al Mini Print Internacional de Cadaqués.
Visita obligada d’una tarda d’istiu, és llarga l’estona que pots passar contemplant imatges estampades en petit format, vingudes d’arreu del món. El marc és incomparable, un antic salaó d’anxoves que l’arquitecte Lanfranco Bombelli va voler convertir en una fàbrica-viver d’artistes i galeristes seguint l’esperit que es respirava en aquells moments.
El gran nombre de participants, la varietat de tècniques utilitzades, es contrastos, la perfecta disposició de ses obres fan del Mini Print un esdeveniment únic en el món de les arts i permet al públic majoritari conèixer i apropar-se al món del minigravat.
Un any més, una dècada més d’aquest projecte artístic i vital que acull artistes d’arreu, on es guanyadors es converteixen en jurat. Una roda que gira des de fa 40 anys i que va estampant Cadaqués dins la història internacional del gravat.
Des de l’Ajuntament de Cadaqués us volem donar les gràcies a tota la família Fort Barberà per la generosa empremta artística que heu aportat al poble durant aquests 40 anys.
Mercè Barberà i Rusiñol
Directora del Mini Print Internacional de Cadaqués
Un enemic invisible i del tot inesperat ha condicionat les nostres vides i també la normal celebració del 40è Mini Print Internacional de Cadaqués.
Molts artistes participants de diversos països no han pogut realitzar ni enviar les seves obres, però tot i el seu disgust, ens han fet arribar paraules encoratjadores. Desitgem que la presència dels seus bells treballs alegrin la pròxima convocatòria.
Hem hagut de posposar fins a l’any que ve les exposicions individuals dels artistes guanyadors de l’any passat, però una col·lectiva de les seves obres ha estat exposada durant tot l’estiu al Taller Galeria Fort de Cadaqués, assolint un gran èxit. Com que no han vingut a Cadaqués no han pogut exercir de jurat, però hem improvisat un jurat d’emergència format per Patricia Sicardi, Patrick J. Domken, Pere Vehí i Vicenç Altaió, que han triat tres guanyadors que, si no canvien les circumstàncies, l’estiu que ve se sumaran als sis de l’any passat.
La gran festa projectada per celebrar el 40è aniversari del Mini Print Internacional de Cadaqués no s’ha pogut realitzar, però no oblido l’interès que l’Ajuntament de Cadaqués i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van demostrar oferint la seva col·laboració amb els diferents actes festius projectats. Rebeu el meu agraïment.
La pandèmia no ha fet possible el viatge del Mini Print Internacional de Cadaqués a Wingfield Barns, Anglaterra. Esperem que l’any que ve es pugui realitzar. La Fundació Tharrats d’Art Gràfic de Pineda de Mar ha pogut vèncer les dificultats del moment i ha acceptat com cada any l’exposició per tal de no decebre el gran nombre de visitants que l’esperen amb interès. La galeria L’Etangd’Art de Bages, a França, dirigida per Martine Trouïs, també ha aconseguit programar el Mini Print Internacional de Cadaqués. Felicito al poble francès pel valor que donen a la cultura i que no deixa de visitar i admirar l’exposició en moments difícils.
Una pena molt profunda ens ha produït la mort del sociòleg de l’art Arnau Puig, vocal del comitè d’honor del Mini Print Internacional de Cadaqués. Les seves paraules d’encoratjament, el respecte i l’admiració per l’organització i la seva càlida personalitat ens ompliran sempre el cor i no cauran mai en l’oblit.
Com a nou membre del comitè d’honor del Mini Print Internacional de Cadaqués hem escollit el doctor en història de l’art Xavier Barral, que sempre ha recolzat i ha sabut valorar la projecció de Catalunya que el Mini Print realitza a tot el món i en especial d’aquest bell poble català que és Cadaqués.
La revista digital El Temps de les Arts ha publicat una entrevista que em va fer el poeta, escriptor i activista cultural Vicenç Altaió per a la sèrie d’articles “Una tarda de diumenge amb…” amb motiu dels 40 anys del Mini Print Internacional de Cadaqués. Per la seva qualitat artística i literària, l’article va guanyar el premi Carles Rahola de periodisme que cada any s’atorga a Cadaqués. Des d’aquestes línies, la nostra més cordial felicitació.
En el programa radiofònic Vostè primer de RAC1 dirigit per Marc Giró em van entrevistar a fi de donar a conèixer l’existència del Mini Print Internacional de Cadaqués i recomanar als seus radiooients la visita inexcusable i seductora de l’exposició. Va donar els seus fruits. Gràcies, Marc.
La revista Bonart, veterana de la comunicació cultural, així com la revista Revistart, van publicar amb especial interès les diferents activitats del Mini Print (premis, jurat, etc). Els estem molt agraïts i els desitgem molts anys de continuïtat.
El diari La Vanguardia també ha dedicat un espai al
Mini Print entre les diferents activitats de Cadaqués. El Punt Avui, l’Hora nova i el Setmanari de l’Empordà han publicat la presència de l’exposició a Cadaqués, important informació pels dubtes que projectaven circumstàncies tan adverses.
Però els artistes del món no han llençat la tovallola i han participat amb obres de gran qualitat, que han merescut l’estima i admiració de moltíssimes persones.
Són un exemple i ens omplen d’esperança.
L’art i la vida no s’aturen.