ARXIU / 1981 / Textos

Mercè Barberà
Taller Galeria Fort

Mini Gravat Internacional, Cadaqués 81, neix de la creença que l’home aprèn i se supera mitjancant la inquietud de recerca de noves formes d’acció i d’expressió, per tal de comprendre millor i adaptar-se a les contínues mutacions del món que l’envolten.

A partir de l’any 1960, Taller Galeria Fort inicia a Tarragona la seva dedicació donant a conèixer els més nous moviments dins les arts plàstiques. Instal·lat a Barcelona (1971), estudia més intensivament les diferents tècniques d’estampació artística. Ara, a Cadaqués, convoca tots els artistes que arreu del món projecten el seu coneixement i sensibilitat mitjançant l’aiguafort, la litografia, la serigrafia, etc., fins i tot els que inventen nous procediments d’expressió dins la gràfica.

La resposta ha estat massiva; 192 artistes de 34 països, amb un total de 470 obres, és el resultat. El fet d’ésser obres de petit format suscita un gran interès, per ser una especialitat poc coneguda dins l’àmbit internacional. L’home crea, l’home s’expressa, l’home inventa i ens vol dir coses des dels punts més diversos de la terra. Cadaqués, que ha rebut la presència de tants artistes famosos i ha inspirat obres d’art universals, rebrà ara de nou tots aquests artistes que han respost a la convocatòria.

L’espectador sensible i inquiet, coneixent i observant, és qui en definitiva tancarà el cercle.