ARXIU / 1990 / Textos

Jordi Pujol
President de la Generalitat de Catalunya

Una altra edició del Mini Print Internacional és sempre una bona notícia, perquè és exponent de continuïtat i només amb aquesta insistència es fan coses de pes. El Mini Print, dins de les seves característiques, el té. I creix cada any.

Cal felicitar els responsables per aquest camí fet fins ara, però ens n’hem de felicitar tots plegats, perquè aquesta és una d’aquelles actuacions que ens honoren col·lectivament. A hores d’ara el Mini Print s’ho val. I m’és un gran goig poder-ne presentar el catàleg.

A través de la història de deu edicions, hi ha algunes coses que em sembla que val la pena de posar de relleu. Primer, la localització. Ha estat un encert aprofitar el ressò i l’atractiu de Cadaqués per a aquesta manifestació d’obra gràfica. Entre la tradició artística de la localitat i la seva situació en una mena de moda perenne, el Mini Print té un bon aixopluc. Potser deu a això una part del seu èxit, però no podem oblidar els qui varen pensar i decidir que això havia de ser així.

Una altra cosa que distingeix aquesta manifestació artística és el bon càlcul de possibilitats. El Mini Print ha crescut al seu ritme, un ritme que no li ha marcat ningú. Sense falses espectacularitats o, si voleu, clar i català, sense estirar el braç més que la màniga. I l’experiència demostra que ha estat un bon camí.

Un tercer punt, inseparable del que significa Cadaqués, és el de la internacionalitat, el de l’obertura tant per donar com per rebre, per influir com per deixar-se influir: el Mini Print Internacional de Cadaqués seria inconcebible sense aquesta característica, que és molt més que un adjectiu estricte en la seva denominació oficial.

Essent molt de Cadaqués, però molt del món, molt catalana però molt universal, durant deu anys aquesta mostra d’art ha fet un bon camí. En presentar el catàleg del desè Mini Print, que és a la vegada exponent de continuïtat i d’èxit, faig vots perquè la manifestació d’enguany es mogui dins d’aquestes mateixes coordenades i n’asseguri la repetició. Faig vots per la continuïtat i per l’èxit.


Pascual Fort i Pascual
Taller Galeria Fort

Després de deu anys d’existència, el Mini Print Internacional de Cadaqués ha crescut tant en el nombre de participants, exposicions i públic visitant, com en la qualitat de les obres exposades.

Aquesta desena versió ha aconseguit la xifra màxima de 681 artistes.

A part de la mostra que se celebra habitualment durant els tres mesos d’estiu a la nostra galeria de Cadaqués, les exposicions s’han triplicat gràcies a l’acord assolit entre el Mini Print Internacional de Cadaqués i el Servei de Museus del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el qual l’exposició visitarà diversos museus del nostre país a partir d’enguany i de forma itinerant.

El nombre de visitants i col·leccionistes ha crescut moltíssim des de l’any 1980 en què va convocar-se per primera vegada.

La qualitat s’ha mantingut gràcies al treball de selecció de les obres que cada any arriben a les nostres mans. Aquesta tasca resulta imprescindible, considerant la gran quantitat d’obra rebuda.

Mereix ser destacat l’esforç que realitza el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, organitzant l’exposició itinerant que permetrà la contemplació, dintre d’un marc adequat, del Mini Print Internacional de Cadaqués per part d’altres espectadors que no han tingut la possibilitat de contemplar-lo a Cadaqués.

En nom dels 681 artistes gravadors participants i en el dels possibles espectadors que, sens dubte, visitaran les esmentades exposicions, així com en nom propi, agraeixo a la Conselleria de Cultura aquest important acord.

I com sempre, agraeixo a tots els artistes participants la seva amable col·laboració, que ha fet possible l’existència del Mini Print Internacional Cadaqués i la seva continuïtat durant els primers deu anys, i els convoco a participar-hi durant deu anys més.